Mühürsüz Etler Sağlığı Tehdit Ediyor

Adanalı Kebap Ustasından Mühürsüz Et Uyarısı

Adana’nın meşhur kebapçısı Yaşar Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna dikkat çekerek, “Mühürsüz etin ne olduğu belli değil. Bu nedenle mühürsüz et tüketmekten kaçınmalısınız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların halk sağlığını tehdit ettiği konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Adana’da, birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum düzgün iş yapan kebapçıları da olumsuz etkiliyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranlarda satılan veya tüketilen mühürsüz etler sağlık riski oluşturuyor. Uzmanlar, mühürsüz etlerin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’nın kebap ustası Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek Adana kebabı erkek kuzu etiyle yapılır. Ben daima mühürlü et kullanırım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim olmaz. Kesinlikle dana eti dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Yaptığınız işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“İmkansızlık Olmamalıdır”

Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını vurgulayarak, “Bir işi tam yapmak gerekir. İmkansızlık ya da sağlıksızlık olmamalıdır. Tavuk kesimi ayrı, et kesimi ayrı, bıçaklar ayrı olmalıdır. Aksi takdirde ürünler çapraz bulaşa neden olabilir. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin içeriği belirsizdir. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Hijyen Önemlidir”

Aydın, Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik koşullarda hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hijyen kurallarına uyulduğu sürece Adana kebabının lezzeti tartışılmaz, markamız daha da yükselir. Hijyen önemlidir. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu ciddi bir iştir.” dedi.

“Temizlik Benim İçin Öncelikli”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “Adana kebabını ilk kez denedim ve çok beğendim. Herhangi bir mekana gittiğimde öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen benim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Müşterilerden Gökhan Aslanise de, hijyen kurallarına uyulmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. – ADANA

Related Posts

DEM Grup toplantısında konuşan Hatimoğulları: ‘Ertelenen adımlar için engel kalmadı’

Grup toplantısında konuşan, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Şiddet ve çatışma gerekçesiyle ertelenen adımlar için artık herhangi bir engel kalmamıştır” dedi.

Netanyahu küplere bindi: Avrupa, ‘Gazze için harekete geçme’ taahhüdü verdi

İngiltere, Kanada ve Fransa, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurmaması ve yardımları engellemeye devam etmesi halinde yaptırım uygulayacaklarını duyurdu. Netanyahu, gelen eleştirilerin “terör örgütünü ödüllendirdiğini” öne sürdü.

Zelenski Trump ile görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ile iki kez telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. Zelenski X hesabından yaptığı açıklama, bugün ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri hakkında bilgi paylaştı …

İzmir’de tarihi kalabalık: Milyonlar Gündoğdu’da toplandı

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ sloganıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği mitinge 2 milyon vatandaşın katıldığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio: ABD’nin Rusya-Ukrayna barış müzakerelerinde kaybedecek zamanı yok

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio: ABD’nin Rusya-Ukrayna barış müzakerelerinde kaybedecek zamanı yok

Eski ABD Başkanı Joe Biden’ın ne kadar ömrü kaldı: Doktorlar açıkladı

ABD merkezli The New York Times gazetesine eski ABD Başkanı Joe Biden’ın ne kadar ömrü kaldığına dair değerlendirmede bulunan Duke Üniversitesi’nde prostat kanseri uzmanı Dr. Judd Moul, prostat kanseri kemiğe sıçrayan erkeklerin güncel tedavi …