Uzmanlar açıkladı: 50 yaş öncesi yapmak demansı önleyebilir

Bilim insanları, düzenli egzersizin beynin düşünme ve hafıza ile bağlantılı bölgelerinin hacmini korumaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. Çalışmaya göre, yaşam boyu fiziksel olarak aktif kalan kişiler, Alzheimer hastalığının temel belirtilerine sahip olsalar bile bilişsel gerileme yaşama olasılığı daha düşük oluyor.

DailyMail’in haberine göre; araştırmacılar, 5.000’den fazla kişinin doğumundan itibaren takip edildiği uzun süreli bir ulusal sağlık araştırmasının verilerini analiz etti. Çalışmada 70 yaşına ulaşan kişileri incelenirken, bu kişilerin 50 yaşına gelmeden önce ve sonraki 30 yıllık fiziksel aktivite kayıtları değerlendirildi.

Beyin taramaları, yaşam boyu egzersiz yapmanın 70 yaşında daha iyi bilişsel işlevlerle ilişkili olduğunu gösterdi. Üstelik araştırma, bu faydaların kadınlarda erkeklere göre daha belirgin olduğunu ortaya koydu.

UZMANLARDAN AÇIKLAMA

Dr. Sarah-Naomi James, çalışmanın sonuçlarının, aktif olmak için hiçbir zaman geç olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Alzheimer’s Research UK’den David Thomas ise, “Demans yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası değildir. İnsanların buna yakalanmasını önlemenin yollarını bulmak, tedavi misyonumuzun hayati bir parçasıdır” dedi.

Related Posts

Ünlü doktor uyardı: Duşta yaptığınız bu hata hayati tehlike taşıyor

Ünlü damar sağlığı uzmanı Dr. Max Maddahali, aşırı sıcak duşların ciddi sağlık riskleri yaratabileceği konusunda uyardı. Özellikle duş suyu sıcaklığının birkaç derece fazla olması, tansiyon düşüklüğüne ve bayılmaya yol açarak hayati tehlikeye neden olabilir.

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

‘Süper antibiyotik’ için geri sayım başladı: Milyonlarca hayat kurtarabilir

Zatürre ve sepsis tedavisine karşı geliştirilen deneysel ilacın, 10 yılın sonuna kadar onaylanması umuluyor.

Anne olmak zorlaşıyor mu? İşte bilimsel gerçekler

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bora Coşkun, doğurganlıkla ilgili kritik uyarılarda bulundu. 30’lu yaşlardan sonra yumurta rezervinin hızla azaldığını belirten Coşkun, doğal yolla hamile kalma şansının bu yaşlarda düşebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Attar: Tüp bebekte başarı için ön değerlendirme ve genetik tarama şart

Prof. Dr. Attar: Tüp bebekte başarı için ön değerlendirme ve genetik tarama şart

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.