Güvenli liman gram altın için rakam verdi: Rekor yolda

Türkiye’de yatırımcıların en çok tercih ettiği seçeneklerden biri olan gram altın, ekonomik kriz zamanlarında güvenilir bir yatırım aracı olarak kabul edilir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, gram altının önümüzdeki günlerde izleyeceği yönle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

RAKAM VERDİ

Kolçak, Orta Vadeli Program (OVP) verilerine dayanarak, gram altının 2 bin 500 TL’nin üzerine çıkma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

Dolar kurunun gram altın fiyatları üzerindeki etkisini vurgulayan Kolçak, Dolar’ın gelecek yıl 36,80 TL’ye ulaşması durumunda, gram altının 2 bin 765 TL’ye kadar çıkabileceğini söyledi.

Dünya altın piyasalarında önemli bir rol oynayan ons fiyatının da gram altın fiyatlarını belirlediğini hatırlatan Kolçak, ons fiyatının 2 bin doları geçmesi durumunda gram altının 3 bin TL’yi geçebileceğini vurguladı.

Kolçak ve diğer uzmanlar, Türkiye ekonomisinin küresel ekonomik koşullar ve iç faktörlerle bağlantılı olması nedeniyle Dolar’ın Türk lirasına karşı değer kazanmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir